ΑΙ + Machine Learning = Enterprise Mobility

28/01/2022ΑΙ + Machine Learning = Enterprise Mobility


Δύο από τα πλέον ενδιαφέροντα trends στις αλλαγές που έχει επιφέρει στο επιχειρείν συνολικά η πανδημία Covid-19, είναι το EM (Enterprise Mobility) και η AI (Artificial Intelligence). Ο συνδυασμός τους δε είναι συναρπαστικός, δεδομένου ότι -σε τελική ανάλυση- όλες οι ανθρώπινες αποφάσεις βασίζονται σε δύο στοιχεία: mobility και intelligence. Ας δούμε τους τρόπους με τους οποίους η ΑΙ και το Machine Learning επηρεάζουν το Enterprise Mobility.


Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του EM είναι το γεγονός ότι επιτρέπει στους εργαζομένους της επιχείρησης να εργάζονται και να παραμένουν παραγωγικοί από οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, με τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων (πλατφορμών και συσκευών). Η χρήση της ιδανικής λύσης EMM θα κάνει πιο παραγωγικούς τους εργαζομένους, πιο ακριβείς στα αποτελέσματα και αποτελεσματικούς στα καθήκοντά τους.


Οι επιχειρήσεις προτρέπουν τους εργαζομένους τους να χρησιμοποιούν smartphones στην εργασία τους για αυξημένη παραγωγικότητα και επιδόσεις καθημερινά. Οι mobile συσκευές που ενισχύονται με τα κατάλληλα apps και περιεχόμενο είναι φτιαγμένες για αποδοτικότητα σε πολλαπλά επιχειρησιακά επίπεδα. Ήδη τα πρόσφατα χρόνια, οι κατασκευαστές smartphones εξερευνούν τεχνολογίες που συμβάλλουν ακόμα περισσότερο σε αυτό.


Έξυπνες συσκευές

Έξυπνες κάμερες, ενσωματωμένη μετάφραση γλώσσας, βελτιωμένα mobile apps και ασφάλεια mobile συσκευών. Το AI μπορεί να αναλύσει τη συμπεριφορά των χρηστών και τα μοτίβα χρήσης των συσκευών και αντίστοιχα, να προσφέρει apps βάσει των αναγκών, των προτιμήσεων και προτεραιοτήτων των χρηστών.

Το machine learning επιτρέπει στις συσκευές αυτές να διαχειρίζονται τους πόρους και να βελτιώνουν τις επιδόσεις CPU, RAM και ROM ώστε οι συσκευές να είναι πιο αποτελεσματικές, ενώ θα απενεργοποιήσουν τα μη απαραίτητα και απαιτητικά από πλευράς μνήμης apps που τρέχουν στο παρασκήνιο.


Στρατηγική BYOD

Οι επιχειρήσεις που δίνουν βαρύτητα στο BYOD, βλέπουν βελτιωμένη παραγωγικότητα από τους εργαζομένους τους και λειτουργική αποτελεσματικότητα όποτε οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν smartphones με δυνατότητες ΑΙ. Χάρη σε αυτήν ,ενισχύεται η ταχύτητα του κινητού, τα χαρακτηριστικά, οι εφαρμογές, καθώς επίσης και η ευχρηστία της συσκευής. Ως σύνολο συνεπάγεται βελτιωμένη λειτουργικότητα, παραγωγικότητα, μειωμένες λειτουργικές δαπάνες, ελάχιστες καθυστερήσεις συστήματος και βελτιωμένη δυνατότητα λήψης αποφάσεων.


Ανάλυση apps

H AI έχει ως στόχο να αλλάξει και να βελτιώσει την επιχειρησιακή λογική εντός των apps καθώς έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν το περιβάλλον εργασίας, τη χρήση ομιλίας, χειρονομιών και οπτικής αναγνώρισης. Η εφαρμογή του machine learning στις επιχειρησιακές διεργασίες προσφέρει στις επιχειρήσεις insights σχετικά με το πώς οι τελικοί χρήστες αναλώνουν το χρόνο τους με τα apps, κάτι που βοηθάει τους app developers και τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις διεργασίες και τις επιχειρησιακές λειτουργίες.


Chatbots

Οι επιχειρήσεις που έχουν ενσωματώσει τα chatbots στο ΕΜ, θα δουν σημαντικά πλεονεκτήματα όπως οι ενισχυμένες εμπειρίες εργαζομένων και βελτιωμένη διαφάνεια όσον αφορά τις επιδόσεις των εργαζομένων και των workflows. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερη λήψη αποφάσεων, βελτιωμένη επικοινωνία μεταξύ ομάδων, παραγωγικότητα εργαζομένων και επίλυση προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο.Πηγή: Softone blog