Νέος δικτυακός τόπος και πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης (e-learning) για τον εκπαιδευτικό οργανισμό Αρνός από την RDC Informatics

24/09/2015Νέος δικτυακός τόπος και πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης (e-learning) για τον εκπαιδευτικό οργανισμό Αρνός από την RDC Informatics

Η RDC Informatics ολοκλήρωσε με επιτυχία τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του νέου δικτυακού τόπου για τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Αρνός, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.arnos.gr.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Αρνός είναι ο μεγαλύτερος πάροχος εκπαιδευτικών υπηρεσιών από απόσταση στην Ελλάδα, παρέχοντας υπηρεσίες ψηφιακής εκπαίδευσης για μαθητές και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης. Σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 30.000 μαθητές εμπιστεύονται τη μελέτη τους στις υπηρεσίες ψηφιακής μάθησης του οργανισμού και ο αριθμός αυτός αυξάνεται εντατικά.


Ο νέος δικτυακός τόπος αναπτύχθηκε στη νέα έκδοση της βραβευμένης πλατφόρμας MELO / Digital School που αναπτύσσει & εξελίσσει η RDC Informatics από το 2004. Η νέα έκδοση της πλατφόρμας ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες αιχμής στο χώρο της ψηφιακής μάθησης παρέχοντας εργαλεία και υποσυστήματα για την υποστήριξη όλων των διαθέσιμων μορφών ψηφιακής μάθησης (σύγχρονη & ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, εικονικές τάξεις, διαδικτυακή τηλεόραση, εκπαίδευση κατ΄απαίτηση, κοινωνική μάθηση, κ.ο.κ.). Επιπλέον περιλαμβάνεται ένα πανίσχυρο υποσύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) καθώς και ένα υποσύστημα ηλεκτρονικών αγορών (e-shop) για την άμεση αγορά και ενεργοποίηση εκπαιδευτικών υπηρεσιών από τους τελικούς χρήστες.

Διακρίσεις

Το έργο arnos.gr της ακαδημαϊκής χρονιάς 2015-2016 κέρδισε διπλή διάκριση στα βραβεία e-volution Awards 2016 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

  Διάκριση: «Distinction in e-Commerce 2016» στην κατηγορία «Ηλεκτρονικά Καταστήματα – Υπηρεσίες» για τον ανασχεδιασμό και υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος διάθεσης on-line υπηρεσιών εκπαίδευσης στην ηλ. διεύθυνση arnos.gr
  SILVER Βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες Κοινωνικής προσφοράς» για τη δημιουργία και λειτουργία του πρώτου ΔΩΡΕΑΝ on-line οικουμενικού σχολείου «ΑΘΗΝΑ» που εξυπηρετείται από το έργο arnos.gr.

Το έργο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τμήμα υπηρεσιών WEB & MOBILE DEVELOPMENT της RDC Informatics.