Πώς να επαληθεύσετε την καταχώρηση της επιχείρησής σας στο Google My Business

07/07/2020Πώς να επαληθεύσετε την καταχώρηση της επιχείρησής σας στο Google My Business

Αφού προσθέσετε την επιχείρησής της οποίας είστε ο κάτοχος ή ο διαχειριστής στους Χάρτες Google, μπορείτε να διεκδικήσετε την αντίστοιχή καταχώρηση της σε αυτούς, χρησιμοποιώντας το Google My Business. Επαληθεύοντας την καταχώρηση της επιχείρησή σας, μπορείτε να επεξεργαστείτε σημαντικές πληροφορίες της, όπως τη διεύθυνση, τα στοιχεία επικοινωνίας, την κατηγορία δραστηριοποίησής της και τις φωτογραφίες που σχετίζονται με αυτή.Επαληθεύοντας την καταχώρηση της επιχείρησής σας, επιβεβαιώνετε στη Google ότι η επιχείρησή σας είναι πραγματική και ότι δεν κατευθύνει τους χρήστες σε μια ψευδή ή μη σχετική λίστα. Ό,τι νέο και αν λανσάρει η Google, πρωταρχικός της στόχος θα είναι πάντα η παροχή ποιοτικού περιεχομένου και σωστών εμπειριών για τους χρήστες. Εάν δεν επαληθεύσετε την καταχώρησή σας στο Google My Business (GMB), η επιχείρησή σας δεν θα εμφανίζεται στους Χάρτες Google ή στα αποτελέσματα της τοπικής αναζήτησης και τυχόν ενημερώσεις που θα κάνετε, δεν θα δημοσιεύονται.


Μέθοδοι επαλήθευσης της επιχείρησής σας στο Google

Πως να επαληθεύσετε την καταχώρηση της επιχείρησης στο Google; Έχετε πέντε επιλογές όσον αφορά την επαλήθευση της επιχείρησής σας στο Google. Ωστόσο, ορισμένες επιλογές είναι διαθέσιμες μόνο για συγκεκριμένους τύπους επιχειρήσεων. Κατά την εξέταση της διαδικασίας επαλήθευσης GMB, θα σας παρουσιαστούν μόνο οι επιλογές που είναι διαθέσιμες – κατάλληλες για εσάς.

  1. Επαλήθευση μέσω αλληλογραφίας/ταχυδρομικής κάρτας - Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται συχνότερα για την επαλήθευση μιας επιχείρησης στο GMB, επειδή είναι η μόνη επιλογή που είναι διαθέσιμη για κάθε τύπο επιχείρησης. Συνήθως οι περισσότερες ταχυδρομικές κάρτες φτάνουν εντός 14 ημερών, καθιστώντας τη συγκεκριμένη επιλογή ως μια μέθοδο επαλήθευσης με μεγάλη αναμονή. Αφού λάβετε την ταχυδρομική κάρτα, συνδεθείτε στον πίνακα εργαλείων GMB και χρησιμοποιήστε τον 5ψήφιο κωδικό που αναγράφεται πάνω σε αυτή, για να επαληθεύσετε την καταχώρηση της επιχείρησή σας.
  2. Επαλήθευση μέσω τηλεφώνου - Ορισμένες επιχειρήσεις έχουν την επιλογή να επαληθεύσουν την καταχώρησή τους στη Google μέσω τηλεφώνου. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία εάν η επιχείρησή σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, διότι είναι μια πολύ ταχύτερη διαδικασία σε σχέση με αυτή, μέσω αλληλογραφίας. Για να ολοκληρώσετε την επαλήθευση μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα τη λήψη κωδικού μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή μέσω μηνύματος κειμένου (text). Αφού λάβετε τον 5ψήφιο κωδικό, συνδεθείτε στον πίνακα εργαλείων GMB για να επαληθεύσετε την καταχώρηση της επιχείρησή σας.
  3. Επαλήθευση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - Όπως η επαλήθευση μέσω τηλεφώνου, έτσι και η επαλήθευση της καταχώρησής σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι διαθέσιμη μόνο για επιλεγμένες επιχειρήσεις. Πριν κάνετε κλικ στο κουμπί "Επιβεβαίωση τώρα", βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οθόνη επαλήθευσης είναι σωστή και να έχετε πρόσβαση σε αυτήν. Μόλις κάνετε επιβεβαίωση θα σας σταλεί ένας πενταψήφιος κωδικός επαλήθευσης.
  4. Άμεση επαλήθευση - Η άμεση επαλήθευση είναι μια μέθοδος την οποία παραβλέπουν πολλές επιχειρήσεις, επειδή θα πρέπει πρώτα να έχουν επαληθεύσει την επίσημη ιστοσελίδα της επιχείρησής τους στο Google Search Console (GSC). Έχει να κάνει κυρίως με την "ψηφιακή εμπιστοσύνη" που έχει η Google στην επιχείρησή σας. Εάν δηλαδή, μετά από κάποιο διάστημα η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας επαληθευτεί στο Google Search Console (GSC), τότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με την επαλήθευσή της στο GMB. Εάν η επιχείρησή σας είναι νέα ή/και έχει πολύ μικρή παρουσία στο web, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε επαλήθευση μέσω αλληλογραφίας/ταχυδρομικής κάρτας.
  5. Μαζική επαλήθευση - Η μαζική διαδικασία επαλήθευσης στο Google My Business αφορά αποκλειστικά και μόνο επιχειρήσεις με 10 ή περισσότερες τοποθεσίες. Έτσι εάν έχετε μια επιχείρηση με περισσότερες από 10 σημεία παρουσίας, μπορεί να δικαιούστε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία επαλήθευσης. Αφού συνδεθείτε στο GMB, κάντε κλικ στο "Επαλήθευση χρήστη" δίπλα σε μία από τις τοποθεσίες σας και στη συνέχεια επιλέξτε το κουμπί "Αλυσίδα", όπου θα συμπληρώστε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες (όνομα επιχείρησης, χώρες/περιοχές επιχείρησης, όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαχειριστή επιχείρησης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Διαχειριστή λογαριασμού Google). Τέλος, θα πρέπει να υποβάλετε τη φόρμα του αιτήματος επαλήθευσης. Η επεξεργασία του αιτήματος επαλήθευσης ενδέχεται να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα.

Εάν η διαδικασία της καταχώρησης της επιχείρησή σας στο GMB σας φαίνεται δύσκολη, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς! Όχι μόνο γιατί μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά γιατί μπορούμε να διαχειριστούμε και να βελτιστοποιήσουμε την παρουσία σας στο Google My Business συνολικά.

Επικοινωνήστε με την ομάδα Digital Marketing της εταιρείας μας και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!