Η πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης (e-learning) του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF από την RDC Informatics

14/01/2020Η πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης (e-learning) του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF από την RDC Informatics
Το τμήμα υπηρεσιών WEB & MOBILE DEVELOPMENT της RDC Informatics ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπτυξη της πλατφόρμας ψηφιακής μάθησης για το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF στην ηλ. διεύθυνση https://ent.idef.gr/el/static/home.

Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF είναι ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο κολλέγιο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995. Παρέχει προγράμματα φοίτησης σε 9 εκπαιδευτικούς κλάδους, εκπαιδεύει περισσότερους από 24.000 φοιτητές ετησίως και απασχολεί περισσότερα από 1.206 άτομα προσωπικό. Οι φοιτητές του IdEF είναι κανονικά εγγεγραμμένοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Paris 13, έχουν την ίδια φοιτητική ιδιότητα και λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Παρίσι. Όλα αυτά, χάρη στη σύμπραξη του idEF με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cité.

Με σκοπό να καταργήσει τις γεωγραφικές αποστάσεις και να ελαχιστοποιήσει το κόστος και το χρόνο μετακινήσεων των σπουδαστών στα θεωρητικά μαθήματα, το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF αποφάσησε να ενσωματώσει τεχνολογίες e-learning στη λειτουργία του, προκειμένου να προσφέρει λύσεις εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η πλατφόρμα e-learning του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF, βασίστηκε στο πολυβραβευμένο οικοσύστημα ηλεκτρονικής μάθησης MELO – Digital Learning Ecosystem της εταιρείας RDC Informatics. Πρόκειται για μια κορυφαία πλατφόρμα λογισμικού που παρέχει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον e-business για κάθε εμπλεκόμενο χρήστη στο οικοσύστημα ενός εκπαιδευτικού οργανισμού. Στην καρδιά του συστήματος υπάρχει ένα πανίσχυρο LMS (Learning Management System), το οποίο ενσωματώνει κάθε τεχνολογική καινοτομία στο χώρο της ψηφιακής μάθησης. Στη συγκεκριμένη υλοποίηση αξιοποιήθηκαν τα υποσυστήματα για ασύγχρονη και σύγχρονη διδασκαλία (Live Learning).

Η απόλυτα επιτυχημένη υλοποίηση του έργου, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη παραγωγική λειτουργία, επιβεβαιώνει τη βαθιά τεχνογνωσία των μηχανικών λογισμικού της RDC Informatics σε συστήματα ψηφιακής μάθησης και πλατφόρμες e-learning.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF, δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο https://ent.idef.gr/el/static/home.