Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 30M Meeting του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ProFuture

29/04/2022Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 30M Meeting του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ProFuture
news image


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διαδικτυακού 30M Meeting, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ProFuture.


Οι εταίροι της κοινοπραξίας του έργου, συναντήθηκαν Online με τον Project Officer του έργου και τον τεχνικό επόπτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζοντας τις εργασίες που υλοποιήθηκαν την τελευταία περίοδο, τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν και τα επόμενα βήματα που σχεδιάστηκαν για την επιτυχή λειτουργία του οικοσυστήματος του Ευρωπαϊκού προγράμματος.


Η RDC Informatics, συμμετέχει στον σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός καινοτόμου Decision Support Tool, που αναλύει παραμέτρους και υποδεικνύει βέλτιστες διαδρομές για την εφοδιαστική αλυσίδα πρωτεϊνών μικροάλγης, από την καλλιέργεια άλγης μέχρι τον εμπλουτισμό των τελικών προϊόντων με πρωτεΐνες.


Σχετικά με το Profuture

Το ProFuture είναι ένα ερευνητικό έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος "Horizon 2020" και έχει ως στόχο την αύξηση της παραγωγής μικροάλγης και την προετοιμασία της απορρόφησης των πρωτεϊνών μικροάλγης από την αγορά, ως βασικών συστατικών για την παρασκευή καινοτόμων και βιώσιμων προϊόντων διατροφής και ζωοτροφών. Το έργο ξεκίνησε το 2019 και θα ολοκληρωθεί το 2023 και συντονίζεται από το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Αγροτικών Τροφίμων (IRTA) στην Ισπανία.


Σχετικά με την RDC Informatics

Η RDC Informatics αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οργανισμό παροχής λύσεων και προϊόντων Πληροφορικής που σχεδιάζει, αναπτύσσει και προσφέρει λύσεις τεχνολογίας σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών χώρων & οργανισμών. Επενδύοντας στην έρευνα και ανάπτυξη για περισσότερο από 20 χρόνια και εξασφαλίζοντας στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις τεχνολογίας (Microsoft, Zoom, Apple, Google), συμμετέχει ήδη σε τέσσερα Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, αναπτύσσοντας και υποστηρίζοντας ψηφιακές υποδομές συνεργασίας (Οpen Innovation Environments) και διαχείρισης δεδομένων (Big Data Analytics) καθώς επίσης, καθετοποιημένες λύσεις ψηφιακής επικοινωνίας και προώθησης.