Διάκριση για το ΜΙΝΕΤΤΑ Insurance Hub στα Digital Finance Awards 2024

23/02/2024Διάκριση για το ΜΙΝΕΤΤΑ Insurance Hub στα Digital Finance Awards 2024
RDC_ΜΙΝΕΤΤΑ Insurance Hub-banner

Με το Bronze βραβείο στην ενότητα «ESG – Sustainability, Governance, Risk & Regulatory Compliance» διακρίθηκαν η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική και η RDC Informatics για το ψηφιακό μουσείο MINETTA Insurance Hub στα Digital Finance Awards 2024. Η αναγνώριση της αξίας του τρισδιάστατου ψηφιακού χώρου ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αναδείχτηκε από την σχετική αξιολόγηση των 116 διακεκριμένων μελών των δύο κριτικών επιτροπών του θεσμού. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2024 στο Hotel InterContinental, μόλις λίγα μέτρα από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.


To Βραβείο «Best Digital Initiative on Insurance Awareness to People» παρέλαβε για τη ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική ο κος Νικόλαος Μόσχοβος, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Eπικοινωνίας της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής και ο κος Κωνσταντίνος Κουτσαντώνης, Research Projects Coordinator της RDC Informatics, ο οποίος δήλωσε: «Πριν από 4 χρόνια, οι άνθρωποι της ΜΙΝΕΤΤΑ μοιράστηκαν μαζί μας το όραμα τους για τη δημιουργία ενός εικονικού, διαδραστικού, κόμβου ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για το αγαθό της ασφάλειας αλλά και την ιστορία της εταιρείας, ενθυλακώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες αλληλεπιδραστικής περιήγησης. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συμβολή μας στο έργο του MINETTA Insurance Hub και χαιρόμαστε, που η αξία του έργου αναγνωρίστηκε από τη κριτική επιτροπή των Βραβείων Digital Finance Awards. Ευχόμαστε σύντομα και ο υπόλοιπος κόσμος, να το ανακαλύψει και να απολαύσει μία πρωτόγνωρη εμπειρία πλοήγησης στην ιστορία και τη γνώση της ασφάλισης.»


Το έργο του Ψηφιακού Μουσείου ΜΙΝΕΤΤΑ που υλοποιήθηκε από την RDC Informatics, αποτελεί το επιστέγασμα της αξιοποίησης των πλέον καινοτόμων τεχνολογιών στο χώρο της ψηφιακής 360ᵒ απεικόνισης και εικονικής πραγματικότητας (VR).


Από τον αρχικό σχεδιασμό των τρισδιάστατων μοντέλων σε προγράμματα CAD και 3D modeling, έως τη διαμόρφωση των τελικών λειτουργιών πλοήγησης και αλληλεπίδρασης με ειδικές εφαρμογές διαχείρισης χώρων εικονικής πραγματικότητας, το Ψηφιακό Μουσείο ΜΙΝΕΤΤΑ, είναι σε θέση να παρέχει σε κάθε χρήστη μία μοναδική εμπειρία περιήγησης από το κινητό του τηλέφωνο και τον υπολογιστή, έως τα πιο σύγχρονα VR Headsets της αγοράς, ενεργοποιώντας αυτόματα τις ανάλογες λειτουργίες και επιλογές.


Επιπρόσθετα, οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάπτυξη του Ψηφιακού Μουσείου ΜΙΝΕΤΤΑ είναι future-proof, επιτρέποντας στο μέλλον τον εμπλουτισμό του πολυχώρου, με νέες λειτουργίες και υλικό αλληλεπίδρασης.RDC_ΜΙΝΕΤΤΑ Insurance Hub-01
RDC_ΜΙΝΕΤΤΑ Insurance Hub-02
RDC_ΜΙΝΕΤΤΑ Insurance Hub-03