Η RDC Informatics συμμετείχε στο 36M Meeting του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος BIOMAC

09/02/2024Η RDC Informatics συμμετείχε στο 36M Meeting του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος BIOMAC
biomac-banner

H RDC Informatics ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή της στις εργασίες του 36Μ Meeting του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος BIOMAC, που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2024, στην πόλη Πάντοβα της Ιταλίας.


Στο πλαίσιο της συνάντησης όπου διεξήχθη σε ένα χώρο 800 ετών, όπου η Ιστορία της Ακαδημίας συναντά την καινοτομία, στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, οι εταίροι του προγράμματος είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε όλες τις πτυχές του ερευνητικού έργου, παρουσία εκπροσώπων και αξιολογητών, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Για την RDC Informatics, που αποτελεί υπερήφανο εταίρο του ερευνητικού προγράμματος, ο Research Project Coordinator Κωνσταντίνος Κουτσαντώνης παρουσίασε την εξέλιξη των εργασιών στην ανάπτυξη των εργαλείων ψηφιακής συνεργασίας των εταίρων. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον εμπλουτισμό των επί μέρους λειτουργιών στην συλλογή, επεξεργασία και διανομή των ερευνητικών δεδομένων, καθώς επίσης έδειξε και τα πεπραγμένα στην ψηφιακή επικοινωνία και προώθηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, κατά την διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών.


Η συνάντηση ανασκόπησης των 36 μηνών ζωής του Ευρωπαϊκού Έργου BIOMAC, συνοδεύτηκε από παράλληλες δραστηριότητες που αποτέλεσαν πρόσθετη ευκαιρία για εποικοδομητικούς διαλόγους και ενδυνάμωση των σχέσεων, μεταξύ των εταίρων του προγράμματος.


Σχετικά με το BIOMAC

To Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο BIOMAC, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή επιτροπή τον Νοέμβριο του 2020 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του προγράμματος HORIZON 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα των νέων υλικών (Materials of Tomorrow). Στο πλαίσιο του έργου, επιτελείται σύγχρονη έρευνα για την παραγωγή νέων, βιοδιασπώμενων υλικών, που βασίζονται στην επεξεργασία βιομάζας και εμπλουτίζονται με υλικά νανοτεχνολογίας, μέσω ειδικών επεξεργασιών.


Σχετικά με την RDC Informatics

H RDC Informatics, αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οργανισμό παροχής λύσεων και προϊόντων Πληροφορικής που σχεδιάζει, αναπτύσσει και προσφέρει λύσεις τεχνολογίας σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών χώρων & οργανισμών. Επενδύοντας στην έρευνα και ανάπτυξη για περισσότερο από 20 χρόνια και εξασφαλίζοντας στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις τεχνολογίας (Microsoft, Zoom, Apple, Google), συμμετέχει ήδη σε τέσσερα Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, αναπτύσσοντας και υποστηρίζοντας ψηφιακές υποδομές συνεργασίας και διαχείρισης δεδομένων.36M-Meeting-bioma-1
36M-Meeting-bioma-2
36M-Meeting-bioma-3
36M-Meeting-bioma-4
36M-Meeting-bioma-5
36M-Meeting-bioma-6