Το Ψηφιακό Μουσείο ΜΙΝΕΤΤΑ από την RDC Informatics

08/02/2022Το Ψηφιακό Μουσείο ΜΙΝΕΤΤΑ από την RDC Informatics
H RDC Informatics, σχεδίασε & ανέπτυξε με επιτυχία το Ψηφιακό Μουσείο ΜΙΝΕΤΤΑ. Έναν online ψηφιακό πολυχώρο που περιλαμβάνει συμβόλαια, εμπορική αλληλογραφία και εκδόσεις από τα μέσα του 19ου αιώνα αλλά και ιστορικές στιγμές από την πορεία της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική στο χρόνο και σας καλεί να τον επισκεφτείτε, μέσα από μία μοναδική εμπειρία 360ᵒ και VR περιήγησης.

Το Ψηφιακό Μουσείο ΜΙΝΕΤΤΑ, φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minetta.gr/museum/index.htm και περιλαμβάνει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με ποικίλη θεματολογία, δομημένη σε εικονικές αίθουσες. Από το ιδιαίτερης αισθητικής lobby, έως τις αίθουσες Ιστορικού Αρχείου και ΜΙΝΕΤΤΑ, όλα έχουν σχεδιαστεί με έμφαση στην λεπτομέρεια και την λειτουργικότητα με σκοπό να προσφέρει μία πρωτόγνωρη και καθηλωτική εμπειρία πλοήγησης σε κάθε επισκέπτη.

Το έργο του Ψηφιακού Μουσείου ΜΙΝΕΤΤΑ που υλοποιήθηκε από την RDC Informatics, αποτελεί το επιστέγασμα της αξιοποίησης των πλέον καινοτόμων τεχνολογιών στο χώρο της ψηφιακής 360ᵒ απεικόνισης και εικονικής πραγματικότητας (VR). Από τον αρχικό σχεδιασμό των τρισδιάστατων μοντέλων σε προγράμματα CAD και 3D modeling, έως τη διαμόρφωση των τελικών λειτουργιών πλοήγησης και αλληλεπίδρασης με ειδικές εφαρμογές διαχείρισης χώρων εικονικής πραγματικότητας, το Ψηφιακό Μουσείο ΜΙΝΕΤΤΑ, είναι σε θέση να παρέχει σε κάθε χρήστη μία μοναδική εμπειρία περιήγησης από το κινητό του τηλέφωνο και τον υπολογιστή, έως τα πιο σύγχρονα VR Headsets της αγοράς, ενεργοποιώντας αυτόματα τις ανάλογες λειτουργίες και επιλογές.

Επιπρόσθετα, οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάπτυξη του Ψηφιακού Μουσείου ΜΙΝΕΤΤΑ είναι future-proof, επιτρέποντας στο μέλλον τον εμπλουτισμό του πολυχώρου, με νέες λειτουργίες και υλικό αλληλεπίδρασης.