Ανάπτυξη Cross-Platform Mobile εκπαιδευτικών εφαρμογών για τη σειρά βιβλίων My Phonics της Express Publishing

29/09/2016Ανάπτυξη Cross-Platform Mobile εκπαιδευτικών εφαρμογών για τη σειρά βιβλίων My Phonics της Express Publishing

To τμήμα υπηρεσιών WEB & MOBILE DEVELOPMENT της RDC Informatics ολοκλήρωσε με επιτυχία τον ανασχεδιασμό και την ανάπτυξη 14 εκπαιδευτικών mobile applications για τη σειρά βιβλίων MyPhonics της Express Publishing.

Η ΣΕΙΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ MY PHONICS  
Στην εποχή των ΤΠΕ (Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών), η EXPRESS PUBLISHING A.E. πρωτοπορεί και καινοτομεί στην ξενόγλωσση εκπαίδευση με την σειρά βιβλίων και διαδραστικών mobile εφαρμογών My Phonics.

Οι mobile εφαρμογές My Phonics αποτελούν καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που απευθύνονται σε νεαρούς μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας της αγγλικής γλώσσας. Στις εφαρμογές παρουσιάζονται σταδιακά τα 26 γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου και τα περίπου 44 φωνήματα (οι μικρές μονάδες ήχου που δημιουργούν μια λέξη). Από τις δύο εφαρμογές του κάθε επιπέδου, η μία παρουσιάζει και αναλύει το εκπαιδευτικό υλικό και, η άλλη συντελεί στην περαιτέρω εξάσκησή του με πολυαισθητηριακή, πάντα, εκπαιδευτική προσέγγιση (κείμενο, εικόνα και ήχο).

Ο βασικός στόχος της σειράς είναι να βοηθήσει τους μαθητές να ακούνε προσεκτικά τους ήχους και να αναγνωρίζουν τα φωνήματα που σχηματίζουν μια αγγλική λέξη, μέσα από ένα πλούσιο πολυμεσικό υλικό. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές θα μπορέσουν να αναπτύξουν τις αναγνωστικές και ορθογραφικές τους δεξιότητες μέσω διαδραστικότητας και ευχάριστης εμπειρίας.

Η παρουσίαση γίνεται με:
  • κινούμενες εικόνες πάντα συνοδευόμενες από ήχο
  • τραγούδια
  • διαδραστικές ασκήσεις (γραφής, ιχνηλασίας, ζωγραφικής, ομοιοκαταληξίας, αντιστοίχισης, σταυρόλεξα)
  • εικονογραφημένες ιστορίες.
  • εικονογραφημένο λεξικό
  • πολλά διαδραστικά παιχνίδια: μπίνγκο, λαβύρινθο, μνήμης, scrabble, δράσης όπως ‘mole crush’, ‘froggy’ κ.ά.

Η καινοτόμος αυτή σειρά εφαρμογών χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης και διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης. Οι εφαρμογές της σειράς διατίθενται σε Ελλάδα, Κύπρο και σε άλλες 23 χώρες.

Phonics-1
Phonics-2
Phonics-3
Phonics-4
Phonics-5
Phonics-6
Phonics-7
Phonics-8
Phonics-9
Phonics-10
Phonics-11
Phonics-12
Phonics-13
Phonics-14

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ - ΤΡΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Οι μηχανικοί λογισμικού του τμήματος WEB & MOBILE DEVELOPMENT της RDC Informatics προκειμένου να καλύψουν τις απαιτήσεις των εφαρμογών χρησιμοποίησαν το framework Adobe Air και σαν γλώσσα προγραμματισμού την ActionScript 3, που επιτρέπουν την ανάπτυξη εφαρμογών για διαφορετικές πλατφόρμες (iOS, Android, Mac OS και Windows) με κοινό κώδικα ανάπτυξης (Cross Platform Development). Ειδική μέριμνα δόθηκε στο σχεδιασμό του συστήματος διεπαφής (user interface) των εφαρμογών λόγω της μικρής ηλικίας των μαθητών στους οποίους απευθύνονται. Για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε εφαρμογής αναπτύχθηκαν πρότυποι μηχανισμοί (software components) για την υλοποίηση ειδικών λειτουργιών όπως το καραόκε, τα διαδραστικά τραγούδια και τα ποικίλα animation effects. Για τους μηχανισμούς αυτούς όπως και για το σύνολο των διαδραστικών παιχνιδιών που έχουν ενσωματωθεί σε κάθε εφαρμογή έγινε διεξοδικό testing και optimization ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν αποδοτικά στο μεγαλύτερο δυνατό εύρος φορητών συσκευών (smart phones & tablets) ανεξαρτήτως χρησιμοποιούμενου λειτουργικού συστήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ EXPRESS PUBLISHING
Η EXPRESS PUBLISHING A.E. είναι μια εκδοτική εταιρεία αγγλικού εκπαιδευτικού βιβλίου η οποία ιδρύθηκε το 1988. Κατά τη διάρκεια των 28 ετών λειτουργίας της κατάφερε να εδραιωθεί ως μια ισχυρή δύναμη στον τομέα της εκπαίδευσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, με εξαγωγές σε 100 χώρες. Με 5.500 τίτλους σε βιβλία και ψηφιακά προϊόντα, έχει καταφέρει όχι μόνo να καλύψει κάθε ανάγκη στην παγκόσμια αγορά, αλλά και να διατηρήσει υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης στον τομέα των Αγγλικών. Πρωτοπόρος στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, εφάρμοσε το συνδυασμό έντυπου και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην πολυαισθητηριακή μάθηση και συνεισφέροντας ουσιαστικά στη διαφοροποιημένη διδασκαλία. Ο καινοτόμος αυτός τρόπος διδασκαλίας χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης, με βραβεύσεις από τα Βρετανικά Συμβούλια παγκοσμίως.
Αναλυτικές πληροφορίες:www.expresspublishing.co.uk

Οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα της σειράς MyPhonics της Express Publishing αποτελούν μία ακόμα πετυχημένη υλοποίηση mobile apps από το τμήμα υπηρεσιών WEB & MOBILE DEVELOPMENT της RDC Informatics.