Η πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης (e-learning) του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΦΑΣΜΑ από την RDC Informatics

30/06/2020Η πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης (e-learning) του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΦΑΣΜΑ από την RDC Informatics
Το τμήμα υπηρεσιών WEB & MOBILE DEVELOPMENT της RDC Informatics ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπτυξη της πλατφόρμας ψηφιακής μάθησης για το Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΦΑΣΜΑ στην ηλ. διεύθυνση https://fasma.digitalschool.gr/el/static/home.

Με σκοπό να καταργήσει τις γεωγραφικές αποστάσεις και να ελαχιστοποιήσει το κόστος και το χρόνο μετακινήσεων των σπουδαστών στα θεωρητικά μαθήματα, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΦΑΣΜΑ αποφάσισε να ενσωματώσει τεχνολογίες e-learning στη λειτουργία του, προκειμένου να προσφέρει λύσεις εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΦΑΣΜΑ είναι ένας σημαντικός φορέας παιδείας με δύο εκπαιδευτήρια, στη Νέα Σμύρνη και στο Παλαιό Φάληρο. Στόχος των εκπαιδευτηρίων ΦΑΣΜΑ είναι οι μαθητές τους να αποκτήσουν υψηλή εκπαιδευτική κατάρτιση που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν προσωπική πρωτοβουλία, ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης, κριτική σκέψη και μεθοδικότητα στη μελέτη, ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις καθημερινές απαιτήσεις του σχολείου.

Η πλατφόρμα e-learning του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΦΑΣΜΑ, βασίστηκε στο πολυβραβευμένο οικοσύστημα ηλεκτρονικής μάθησης MELO – Digital Learning Ecosystem της εταιρείας RDC Informatics. Πρόκειται για μια κορυφαία πλατφόρμα λογισμικού που παρέχει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον e-business για κάθε εμπλεκόμενο χρήστη στο οικοσύστημα ενός εκπαιδευτικού οργανισμού. Στην καρδιά του συστήματος υπάρχει ένα πανίσχυρο LMS (Learning Management System), το οποίο ενσωματώνει κάθε τεχνολογική καινοτομία στο χώρο της ψηφιακής μάθησης. Στη συγκεκριμένη υλοποίηση αξιοποιήθηκαν τα υποσυστήματα για ασύγχρονη και σύγχρονη διδασκαλία (Live Learning).

Η απόλυτα επιτυχημένη υλοποίηση του έργου, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη παραγωγική λειτουργία, επιβεβαιώνει τη βαθιά τεχνογνωσία των μηχανικών λογισμικού της RDC Informatics σε συστήματα ψηφιακής μάθησης και πλατφόρμες e-learning.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΦΑΣΜΑ, δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο http://www.fasmaedu.net/.